Σπίνινγκ με σιλικόνες κυρίως για κοκκάλια

κοκκάλια

Spinning με σιλικόνες για κοκκάλια

Είναι αρκετοί οι τρόποι ψαρέματος του συγκεκριμένου ψαριού, πολύ αποδοτικό είναι το ψάρεμα του με την μέθοδο σπίνινγκ την οποία και θα αναπτύξουμε παρακάτω.

Το σπίνινγκ πέρα από τον εξοπλισμό (καλάμι με μηχανισμό) συνεπάγεται και τα ανάλογα τεχνητά δολώματα, υπάρχουν πολλά από αυτά στο εμπόριο που κάνουν για το συγκεκριμένο ψάρι, σιλικόνες, minnows, πλανάκια και άλλα τεχνητά δολώματα.

Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με το τεχνητό σιλικόνης χελάκι το οποίο θα το δουλέψουμε με μπομπάρδα ώστε να επιτύχουμε ακόμα καλύτερες βολές, αλλά και αυτόν τον λίγο “πανικό” που δημιουργεί η μπομπάρδα με τα απόνερα που δημιουργεί και τραβάει ακόμη περισσότερο την προσοχή των επιθετικών ψαριών.

Στο πρώτο βήμα περνάμε την μπομπάρδα πρώτα στην πετονιά η το νήμα του καλαμιού μας, με την ουρά προς το μέρος του καλαμιού, ύστερα από κάτω ακριβώς περνάμε μια χάντρα και στο σημείο αυτό δένουμε ένα στριφτάρι η μια στριφτοπαραμάνα, εμείς επιλέξαμε ένα μικρο στριφτάρι.

Τέλος από την κάτω πλευρά του στριφταριού τώρα, θα δέσουμε το παράμαλλο μας με το ψαράκι, ένα μέτρο παράμαλλο είναι αρκετά καλά, επίσης να πούμε ότι καλό θα είναι το παράμαλλο μας να είναι (fluorocarbon) από 25 και κάτω στο πάχος και να είναι αόρατη πετονιά που χρησιμοποιούμε για παράμαλλα.

Ο τρόπος ψαρέματος απλός, ρίχνουμε στην απόσταση που θέλουμε (τα βρίσκουμε και σε αρκετά ρηχά νερά) και αρχίζουμε να μαζεύουμε με το καλάμι μας όχι πολύ αργά, τα επιθετικά ψάρια μόλις αντιληφθούν το ψαράκι μας τρέχουν να το αρπάξουνε καθώς τρέφονται με ζωντανά μικρόψαρα και έτσι κυνηγούν το ψεύτικο ψαράκι μας, με τον ίδιο τρόπο μπορεί να πιάσουμε και λαβράκια (έχουμε πιάσει πολλά) και άλλα είδη επιθετικών ψαριών.

Αν έχουμε εντοπίσει σημείο που έχει τέτοια ψάρια, μια ώρα το πολύ κυρίως σούρουπο η χάραμα που είναι ακόμη πιο επιθετικά, είναι αρκετή για να βγει η ψαριά μας.

Facebook
ΚακόΜέτριοΚαλόΠολύ καλόΕξαιρετικό (Ψήφοι: 1 - Βαθμολογία: 5,00 στα 5)
Loading...

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ:

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΡΘΡΟΥ: https://www.marinews.eu/?p=18848

Δημοσιεύτηκε από τον στις Φεβ 17 2019 στην θεματική ενότητα Ψάρεμα

Μπορείτε να παρακολουθείτε την δημοσίεύση αυτή μέσω του καναλιού RSS 2.0

Η ανάρτηση και η απάντηση σχολίων για την συγκεκριμένη δημοσίευση είναι προσωρινά εκτός λειτουργίας


Diavlos Salvage Towage Ltd


Ναυτιλιακό Επιμορφωτικό Κέντρο για Πρόληψη της Ρύπανσης, Ασφάλεια στη Θάλασσα και Περιβαλλοντική Ενημέρωση
Golden Star Ferries