Παναγία Τήνου: Βίντεο του πλοίου από τον βυθό

Panagia Tinou

Panagia Tinou: Βίντεο του πλοίου από τον βυθό

Το marinews μέσα από μία συνεργασία  του με την Σεγρεδάκης καταδυτική, για τις ανάγκες της όσο το δυνατόν εγκυρότερης ενημέρωσης εξασφάλισε βίντεο από το μισοβυθισμένο επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο Panagia Tinou.

Το βίντεο που εξασφαλίσαμε είναι από το ατύχημα του πλοίου και μετά.

Μπορούμε μέσα από αυτό το βίντεο να δούμε το Παναγία Τήνου από μία τελείως διαφορετική του πλευρά, πέραν από αυτήν που είχαμε συνηθίσει να το βλέπουμε συνήθως.

Μεγάλη Τρίτη 2016 και το επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο Παναγία Τήνου πρώην Άγιος Γεώργιος ανεβαίνει τον δικό του γολγοθά μέσα στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά.

Το πλοίο μετά από την πολύμηνη εγκατάλειψη του εκεί, έφτασε σε σημείο να πάρει πολύ μεγάλη κλίση με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να βυθιστεί μέσα στο λιμάνι του Πειραιά.

Στο σημείο έχουν καταφθάσει συνεργεία και αρμόδιοι ώστε να εκτιμήσουν την κατάσταση και να δρομολογήσουν τα δέοντα για το πλοίο.

Η πλήρη αναλγησία και η μέγιστη ανευθυνότητα των αρμοδίων ήταν αυτή που έφερε το πλοίο αλλά και το μεγάλο λιμάνι στην κατάσταση αυτή, λίγες ημέρες πριν το Πάσχα και την ώρα που καταφθάνουν συνεχώς τουρίστες στο λιμάνι να αντικρίζουν την εικόνα αυτή που βλέπουμε στο βίντεο που ακολουθεί.

Να θυμίσουμε λίγο ότι το πλοίο από την μεγάλη εβδομάδα, βρίσκεται μισοβυθισμένο στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά.

Ύστερα από εισροή υδάτων στο εσωτερικό του, αρχικά πήρε πολύ μεγάλη κλήση και έπειτα μισοβυθίστηκε.

Το βάθος στο συγκεκριμένο σημείο σύμφωνα με εκτιμήσεις, φτάνει τα 8 μέτρα, δηλαδή έχουμε να κάνουμε με βάθος όπου το πλοίο μπορεί με βάση το ύψος του να «κάτσει» στον βυθό.

Το επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο Παναγία Τήνου (Πρώην Άγιος Γεώργιος) ανήκε στην ναυτιλιακή εταιρεία Ventouris Sea Lines και είχε κατασχεθεί λόγω οικονομικών οφειλών της εταιρείας.

Η κατάσχεση του είναι και ο βασικός λόγος που βρισκότανε εκεί παροπλισμένο για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα τις εκτεταμένες του φθορές.

Το Παναγία Τήνου είχε ναυπηγηθεί το 1972 στην Αγγλία.

Το μήκος του είναι 117 μέτρα με 19 μέτρα πλάτος, ενώ είναι χωρητικότητάς GRT: 5122 και DWT: 1215 τόνων.
Τον Ιανουάριο του 2015 το Παναγία Τήνου είχε δρομολογηθεί για ένα μικρό διάστημα στην ακτοπλοϊκή γραμμή Κύθηρα – Αντικύθηρα – Κίσσαμος, όμως έπειτα από τις επισχέσεις εργασίας του πληρώματος του, ήταν αδύνατον να συνεχίσει κι έτσι έδεσε οριστικά μέχρι που έφτασε στην σημερινή του κατάσταση.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 09:47

Facebook
ΚακήΜέτριαΚαλήΠολύ καλήΕξαιρετική (6 Ψήφοι, Βαθμολογία: 4,83 στα 5)
Loading...

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΡΘΡΟΥ: https://www.marinews.eu/?p=3086

Δημοσιεύθηκε απο: Ιούν 4 2016 στην κατηγορία Ακτοπλοΐα

Αν το επιθυμείτε μπορείτε να παρακολουθήσετε αυτό το θέμα και μέσο καναλιού RSS 2.0

Both comments and pings are currently closed.