Παναγία Τήνου: Βίντεο του πλοίου από τον βυθό

 

Το marinews μέσα από μία συνεργασία  του με την Σεγρεδάκης καταδυτική, για τις ανάγκες της όσο το δυνατόν εγκυρότερης ενημέρωσης εξασφάλισε βίντεο από το μισοβυθισμένο επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο Παναγία Τήνου.

Το βίντεο που εξασφαλίσαμε είναι από το ατύχημα του πλοίου και μετά.

Μπορούμε μέσα από αυτό το βίντεο να δούμε το Παναγία Τήνου από μία τελείως διαφορετική του πλευρά, πέραν από αυτήν που είχαμε συνηθίσει να το βλέπουμε συνήθως.

Να θυμίσουμε λίγο ότι το πλοίο απο την μεγάλη εβδομάδα, βρίσκεται μισοβυθισμένο στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά.

Ύστερα απο εισροή υδάτων στο εσωτερικό του, αρχικά πείρε πολυ μεγάλη κλήση και έπειτα μισοβυθίστηκε.

Το βάθος στο συγκεκριμένο σημείο σύμφωνα με εκτιμήσεις, φτάνει τα 8 μέτρα, δηλαδή έχουμε να κάνουμε με βάθος οπου το πλοίο μπορει με βάση το ύψος του να «κάτσει» στον βυθό.

Το επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο Παναγία Τήνου (Πρώην Άγιος Γεώργιος) ανήκε στην ναυτιλιακή εταιρεία Ventouris Sea Lines και είχε κατασχεθει λόγω οικονομικών οφειλών της εταιρείας.

Η κατάσχεση του είναι και ο βασικός λόγος που βρισκότανε εκεί παροπλισμένο για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα τις εκτεταμένες του φθορές.

Το Παναγία Τήνου είχε ναυπηγηθεί το 1972 στην Αγγλία.

Το μήκος του είναι 117 μέτρα με 19 μέτρα πλάτος, ενώ είναι χωρητικότητάς GRT: 5122 και DWT: 1215 τόνων.
Τον Ιανουάριο του 2015 το Παναγία Τήνου είχε δρομολογηθεί για ένα μικρό διάστημα στην ακτοπλοϊκή γραμμή Κύθηρα – Αντικύθηρα – Κίσσαμος, όμως έπειτα από τις επισχέσεις εργασίας του πληρώματος του, ήταν αδύνατον να συνεχίσει κι έτσι έδεσε οριστικά μέχρι που έφτασε στην σημερινή του κατάσταση.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 09:47

Метки: , , , , , , ,

Short URL: http://www.marinews.eu/?p=3086

www.marinews.eu Posted by on Ιούν 4 2016. Filed under Νέα. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed