Ακτοπλοϊκά νέα: Το Νήσος Μύκονος στην θέση του Νήσος Χίος

ΑΚΤΟΠΛΟΟΙΚΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΚΙΝΗΣΙΑ ΤΟ ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ ΕΩΣ 29/03/18 .ΣΤΙΣ 12/2 ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΕΞ ΠΗΓΑΣΟΣ .

ΑΚΤΟΠΛΟΟΙΚΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΚΙΝΗΣΙΑ ΤΟ ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ ΕΩΣ 29/03/18 .ΣΤΙΣ 12/2 ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΕΞ ΠΗΓΑΣΟΣ .

Αυτή την ώρα επιστρέφει το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ στο  λιμάνι του Πειραιά ολοκληρώνοντας έτσι τα δρομολόγια του για την χειμερινή σεζόν . Το πλοίο από σήμερα θα ξεκινήσει να εκτελεί την ετήσια ακινησία του ,ενώ μέσα στον Μάρτιο αναμένεται να ανέβει και στην μεγάλη δεξαμενή του Περάματος . 

Το κενό που αφήνει το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ καλύπτει από χθες το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ όπου θα αναλάβει τα δρομολόγια του πρώτου . Το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ πλέον θα έρχεται στην Καβάλα κάθε Τετάρτη και Σάββατο στις 19:00 και ώρα αναχώρησης στις 21:30 . 

Το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ θα παραμείνει στις γραμμές του Β.Αιγαίου μέχρι και τις 29/3/18 οπότε και θα ολοκληρώσει τα δρομολόγια του .Το πλοίο θα αναλάβει την γραμμή Πάρος – Νάξος – Ίος – Σαντορίνη το φετινό καλοκαίρι . Πέρυσι αυτή την γραμμή την είχε αναλάβει το ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ με πολύ μεγάλη επιτυχία . 

1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΠΛΟΙΟ Η ΓΡΑΜΜΗ ΛΑΥΡΙΟ – ΚΑΒΑΛΑ 

Όπως σας είχαμε ενημερώσει πρόσφατα με post μας ,οι εργασίες συντήρησης στο ΕΞ ΠΗΓΑΣΟΣ πήραν παράταση μέχρι και τις 11/2/18 και έτσι η γραμμή του Λαυρίου που συνδέει την Λήμνο με την Καβάλα και ενδιάμεσα τον Άγιο Ευστράτιο παραμένει χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση για 1 εβδομάδα χωρίς να έχει βρεθεί λύση μέχρι τώρα .

Μάλιστα ο δήμαρχος της Λήμνου απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας για το θέμα αυτό αλλά το ΥΕΝ δεν φάνηκε πρόθυμο να βρει μία λύση . (Πχ να παρατείνει το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ τα δρομολόγια του)Το μόνο σίγουρο είναι ότι η εβδομάδα που θα κυλήσει θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη αφού η Λήμνος θα συνδέεται μόνο Τέταρτη και Σαββάτο με την Καβάλα από το Λαύριο ..κάτι πολύ δυσάρεστο για τους κατοίκους των νησιών Αγίου Ευστρατίου και Λήμνου αλλά και για τους εμπόρους που έχουν άμεση μετακίνηση με το πλοίο .

 

Υπομονή λοιπόν μέχρι να έρθει το ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ και πάλι πίσω αφού όπως όλα φαίνονται θα λύσει το πρόβλημα γρήγορα .

Πηγή : kavalaportnewsgr > https://tasossilver.wixsite.com/kavalaportnewsgr

Метки: , , , , ,

Short URL: http://www.marinews.eu/?p=8567

Posted by on Φεβ 6 2018. Filed under Δρομολόγια. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closedEmy


Frontex